Digitaal of offset, wat is het verschil?

Drukwerk Vergelijker Header
Drukwerk prijzen vergelijken?
14 juni 2015
Laat allemaal zien

Digitaal of offset, wat is het verschil?

Digitaal of offset

Bij het bestellen van je online drukwerk wordt vaak de vraag gesteld of je digitaal of offset wilt drukken. Dit is voor een online drukkerij of grafische ontwerper dagelijkse kost, echter voor iemand die nog nooit drukwerk heeft besteld kan dit wat overweldigend overkomen.  Wij leggen dit in termen uit dat het voor iedereen te begrijpen is. Want het is namelijk niet de bedoeling dat je de mist in gaat met het bestellen van online drukwerk. Het zou uiteindelijk juist gemakkelijker gemaakt moeten worden.

Digitaal drukwerk

Als we praten over digitaal drukwerk dan praten we met name over kleinere oplages. Het is namelijk zo dat je bestelling per stuk wordt gedrukt, dit wordt ook wel gezien als het traditioneel drukken van drukwerk. Digitaal drukwerk is met name goedkoper bij kleine oplages en wanneer het aantal begint toe te nemen dan is offset een betere keuze. De kwaliteit van offset en digitaal drukwerk verschilt niet veel van elkaar. Het enige wat verschilt is dat bij kleine letters de kwaliteit van het digitaal drukwerk iets minder is. Digitaal drukwerk heeft in de meeste gevallen wel een snellere levertijd dan offset drukwerk.

Offset drukwerk

Offset drukken wordt met name gebruikt bij grote oplages. Al het drukwerk wordt verzameld op grote vellen en door het combineren van alle orders van diverse klanten kan het drukwerk goedkoper gerealiseerd worden. Daarnaast door het combineren van de orders is er minder rest-afval van het snijden van het papier en dus ook beter voor het milieu. Offset is vaak iets trager in verwerking dan digitaal, omdat je moet wachten tot het vel volledig gecombineerd is.

Wanneer digitaal of offset drukwerk?

Dus bij digitaal drukwerk is het goedkoper en sneller met kleine oplages en bij bij grotere oplages kan je beter kiezen voor offset drukwerk. Beiden zijn met name te drukken als flyers, folders, posters, visitekaartjes en meer.

Comments are closed.